‘Oorsprong’ van Dan Brown, voedsel voor de ziel

Dan Brown is er weer op superieure wijze in geslaagd om een van de belangrijkste thema’s van de mensheid van vandaag bloot te leggen in al zijn facetten. Het boek draait om de twee vragen ‘waar komen wij vandaan?’ en ‘waar gaan wij naar toe?’. Steeds meer mensen lijken als het ware wakker te worden en zichzelf deze vragen te stellen. En het lijkt belangrijk om hier je eigen antwoord op te formuleren, niet een ingefluisterd dogma, hoe mooi en geloofwaardig ook.

Het is Brown gelukt om er weer een spannend en meeslepend verhaal van te maken, terwijl hij in feite al filosoferend om deze twee vragen heen blijft cirkelen. Mooi is de manier waarop hij de wetenschap als uitgangspunt neemt. Het bewijsbare, aantoonbare, wat voor veel mensen toch een belangrijk houvast biedt. De rol van religie belicht hij tegelijkertijd van twee kanten: [Lees meer…]

November 2017 Energy Update – Lee Harris

Main themes for this month are:

NOVEMBER and December will bring in more ‘birth’ energy and will hold a lot of light. These next 2 months will feel a lot easier for most people – BUT it doesn’t mean they will be fast.
MANIFESTATION is very slow and hard to get going in the world generally right now. We can have a lack of patience and frustration around this – that is part of our human experience on Earth at this time.
We will have periods of this for the next few years. There will be periods of [Lees meer…]

NEW Energy Update: Big Circles, Small Circles, Division and Connection

THE RECENT ENERGIES AND HOW TO DEAL WITH THEM:

Some are still experiencing a U.S. ELECTION ENERGY HANGOVER, characterized as DISORIENTATION, and (more extremely), an internal rise of the effects of Trauma (emotional/psychological reactions). Shock or disbelief at the rise of DIVISION ENERGIES in the world was a theme for many in November. The cracks in society and our current governing structures have become more obvious and more surfaced than we have seen before. This causes internal emotional movement for most.

Some people are getting STUCK in those difficult places inside themselves, others are [Lees meer…]

NEW ENERGY UPDATE: Psychic Awareness and Heart Energy Fusing Fast! (AKA Your Daydreams of Relationships are Powerful Alchemy)


Are you thinking/dreaming of certain people and unsure what to do about it?

Heart and Psychic energy are growing fast right now, so our past and present relationships are changing shape on the etheric planes. The intuitive among you may be noticing the new speed of this. The more our psychic energy develops, the more we can experience and resolve relationships intuitively, without always needing to connect or ‘have that conversation’ in person.

Check out this short Energy Update on how Heart, Psychic and Communication Energies are connected within us, and how these themes are showing up right now in a bigger way.
Lee
x

Energy Update: Communication On Fire = Change


Are you ready to remember the incredible power of your voice? This late May/early June period will see a strong rise in Communication Energy. It is a time that supports you to bring authenticity and flow back into (the recently dormant areas of) communication within relationships + creative expression in the world.
Lee
x

Energy Update: Why you feellike you’re on spin dry!

ENERGY UPDATE – WHY YOU FEEL LIKE YOU’RE ON SPIN DRY aka A MULTIDIMENSIONAL RECALIBRATION

Some quick tips for how to stay grounded and centered right now.
You are not alone in this almighty change we are experiencing on the planet.

HSP en piekeren – 10 tips

Piekeren: dubben, kniezen, malen, tobben, prakkiseren, mieren, suffen.
Piekeren is je langdurig en overbezorgd bezighouden met nadenken over gebeurtenissen. Je komt moeilijk tot een oplossing en je wordt er moe van. Het houdt je uit je slaap en je raakt er gestresst en gefrustreerd van. Ik geef het toe, ik hield me er vaker mee bezig. Maar ik heb ook ervaren dat je je piekertijd aanzienlijk kunt verminderen. [Lees meer…]

Een mooie ervaring van een cursist bij Itaka

Een verhaal van Bart Steenkamer:

Ik was in mijn vakantie aanwezig bij een marathon in Bilbao (Spanje). Susan en ik kennen de lopers, dit zijn ex beroeps atleten die nu over de hele wereld op bijzondere plekken marathons lopen voor goede doelen. Eén van deze lopers Javier Conde kwam de avond voor de marathon bij mij langs omdat hij een stress plek had op zijn kuit, dit had hij vaker voor een wedstrijd en de masseur kreeg dit niet weg. Ik heb een healing op hem gedaan en binnen 10 minuten was de klacht weg. Hij vroeg mij om de volgende dag hem voor en na de marathon te behandelen en tijdens de marathon hem op afstand van energie te voorzien. Dit heb ik gedaan. Na afloop van de marathon had hij erg veel pijn in zijn benen, dit is normaal na een marathon, de masseur kreeg dit niet goed weg, toen hij van de massagebank opstond kon hij nauwelijks lopen. Ik heb hem gevraagd op een stoel te zitten en heb hem een healing gegeven van 10 minuten. Daarna stond hij op, liep hij weg en had geen pijn meer in zijn benen. Dit had hij nog nooit meegemaakt. Ook heb ik zijn vrouw nog van haar pijn in nek en schouders afgeholpen. Boeiend om te merken dat healing dus echt werkt. Wanneer je googeld op marathones solidarios kom je op de site van de dit project, dat atleet heet Javier Conde.

Graancirkel in Wageningen afgesloten!

Jammer genoeg heeft de beheerder van het veld besloten om het hele veld af te sluiten voor bezoekers. Er liepen teveel mensen naar de kleine platliggende veldjes die verderop in het graanveld lagen en dat gaf teveel schade aan het gewas. Bovendien liggen er proeven in dit veld die niet verstoord mogen worden.

Je kunt de graancirkel nog wel gemakkelijk zien, maar niet meer betreden.

Vrijdag of zaterdag wordt het graan gemaaid.

 

Heb respect voor de wens van de eigenaar!!

Blijdschap rond de graancirkel in Wageningen

Op dinsdag 22 juli lagen er twee kleine veldjes graan plat en op woensdag lag er opeens een perfecte graancirkel midden tussen deze twee veldjes. Inno die hier vaak wandelt had het wel gezien, maar niet gerapporteerd. Jan Fokkens, een echte graancirkel-liefhebber uit Bennekom wel! Hij heeft de boer om toestemming gevraagd om het veld te betreden en een aantal mensen op de hoogte gebracht, waaronder Janet Ossebaard die heeft onderzocht of deze graancirkel ‘echt’ is. Volgens Janet is hij inderdaad echt, maar het beste kun je dit gewoon zelf aan voelen. Op zaterdagavond kwamen mensen uit de omgeving naar de cirkel om te kijken en voelen. Het werd een hele gezellige en fijne ontmoeting van gelijkgestemde zielen. Meerdere mensen stonden uitbundig te stralen, want zij hadden al langere tijd vanuit hun hart gewenst dat er een graancirkel mocht komen in de buurt van Wageningen, waaronder ikzelf natuurlijk. Best wel even apart als je hartenwens opeens vervult wordt, vooral omdat ik vrijdagavond net uit Engeland terug kwam waar ik de graancirkels heb bezocht.

 

IMG_9961IMG_9959

[Lees meer…]